Här presenteras våra aktuella vandringar.

Fjällmossen. Vi startar från hotellet eller annan träffpunkt vid niotiden.  Efter 5-10 minuters bilresa befinner vi oss på Sörmlandsleden. Vi går i lugn takt 10-15 kilometer. Turen går igenom Fjällmossens naturreservat. Fjällmossen är en av Sydsveriges största mossar. Naturen påminner om den i Norrland.  Här växer stora mängder aromatiskt doftande pors och skvattram, liksom hjortron. Eftermiddagen fortsätter i barrskogen, med möjligheter att se fantastiska mattor av ängsull. Det går också att plocka blåbär, lingon eller svamp beroende på årstid och intresse. Vi tar en ordentlig rast för mellanmål. För den som vill går det att bada i en skogssjö. Vi rör oss i ren vildmark och inget finns att köpa utmed vägen. Vi återvänder till hotellet vid femtiden, eller efter önskemål.

Bråviksturen. Vi går längs med Bråvikens branta strand med fantastisk utsikt över till Vikbolandet. Vi går cirka 12 kilometer genom mossgrön ”trollskog” på skogsstigar. Vid middagstid gör vi ett längre uppehåll på en vacker utsiktsplats, för lunch.

Vandringen är lite krävande genom sina höjdskillnader. Det finns möjlighet att rasta vid ett café och att bada i Bråvikens bräckta vatten. Vi är ute mellan klockan nio och sjutton och äter lunch vid Bråvikens strand.

Kolmårdens sjöar. Turen för oss genom den gröna, doftande barrskogen till en avlägsen skogstjärn med härliga badmöjligheter. Vi går cirka 12 kilometer och passerar två andra sjöar under vägen. Delvis går vi på holmar och delvis på spänger (låga broar) över en del av Fjällmossen. Fjällmossen, som är naturreservat, är en av Sydsveriges största mossar. Naturen påminner om den i Norrland.  Här växer stora mängder aromatiskt doftande pors och skvattram, liksom hjortron. Turen går enbart i vildmark. Vi äter den mat vi har med oss vid natursköna rastplatser. Vi är ute hela dagen, så länge gruppen vill.

Marmorturen. Denna tur är cirka 9 kilometer. Vi passerar bland annat Marmormuseéet och olika marmorbrott.  Den lysande gröna och grå Kolmårdsmarmorn är Kolmårdens mest kända produkt.  Kolmårdsmarmor finns bland annat i Stockhoms stadshus och operan i Paris. Vi går genom mossgrön ”trollskog” på skogsstigar och skogsvägar. Vi har med oss matsäck för att vara oberoende men kan avsluta dagen vid ett café.

Kulturvandring i Norrköping. Denna tur rekommenderas för er som vill stanna lite längre tid. Vi stannar vid några av följande besöksmål efter gruppens önskemål; Arbetets museum, Norrköpings konstmuseum, Hällristningsmuseet, Industrilandskapet-Den svenska industrins vagga (Norrköpings kallades för Sveriges Manchester) Möjlighet till shopping finns. Lunch på stadsmuseets prisbelönta restaurang.

Kortare turer på begäran.

 

 

 

 
 

           

Djupa skogar
Kolmårdsskogen är cirka 90 kilometer lång och 20 kilometer bred. I Kolmården finns älg, rådjur, räv och andra vilda djur.
Läs mer >>

Telefon +46 (0)11-26 58 54, +46 (0)70-679 31 96, mail info@kolmarden-walking.se