Mer om Kolmården
Kolmården är en av Sverige mest lättåtkomliga vildmarker. Med grön doftande barrskog och härliga badmöjligheter i undangömda skogssjöar. Skogen är cirka 90 kilometer lång och 20 kilometer bred. I Kolmården finns älg, rådjur, räv och andra vilda djur. Här finns bland annat vandringslederna Sörmlandsleden, Östgötaleden och Klosterleden. Möjligheter till fiske finns. Grönskimrande marmor är Kolmårdens främsta produkt. Kolmårdsmarmor finns bland annat i Stockhoms stadshus och operan i Paris.
Kolmårdens främsta besöksmål är Kolmårdens Djurpark. Norra Europas största djurpark. Parken använder sig av den naturliga skogsmiljön med stora ytor för djuren att röra sig i.
Kolmården förekommer i många litterära sammanhang. Selma Lagerlöfs ”Nils Holgerssons underbara resa” uppehåller sig till exempel vid skogen. De främsta litterära verken som utspelar sig i Kolmården är Carl Jonas Love Almgvists ”Drottningens juvelsmycke” och Moa Martinssons ”Drottning grågyllen”.
Kolmården är en del av Norrköpings kommun.

Läs mer och få inspiration på

Bravikslandet.se

Lätt att nå
Kolmården är i dag mycket lätt att nå. Med tåg eller bil tar det cirka en och en halv timma från Stockhom och en halvtimma från Norrköping. Från Skavsta/Stockholm södra flygplats är det cirka 35 kilometer. Till Skavsta går direktflyg från till exempel London, Bryssel, Paris, Milano och Barcelona. Norrköpings egen flygplats har reguljära förbindelser med Köpenhamn, Helsingfors och München. Det går utmärkt att kombinera ett besök i Kolmården med ett besök i Stockholm.

För mer information och inspiration se

Upplev Norrköping >>

 
 
 
Bråviksturen
Vi går längs med Bråvikens branta strand med fantastisk utsikt över till Vikbolandet. Vi går cirka 12 kilometer genom mossgrön ”trollskog” på skogsstigar.
Läs mer >>

Telefon +46 (0)11-26 58 54, +46 (0)70-679 31 96, mail info@kolmarden-walking.se